United Nude.

Van schoenen kun je nooit genoeg hebben, zeker niet als je die eigenzinnige schoenen van United Nude draagt. De collectie van United Nude is een mix van fashion, design en architectuur. Het creatieve team werkt met bizarre vormen en bijzondere materialen. Als je met deze schoenen over straat loopt, maak je meteen een echt fashion statement!

Geïnspireerd door de liefde

Elegante zwarte pumps of beige ballerina's zijn natuurlijk leuk. Maar eigenlijk moet dat veel spannender kunnen, dacht de Nederlandse ontwerper Rem D Koolhaas. Koolhaas is opgeleid aan de Technische Universiteit van Delft, waar hij een studie in de richting architectuur volgde. Toch is hij niet in de voetsporen van zijn beroemde oom Rem Koolhaas getreden. De liefde stuurde de jonge ontwerper namelijk een andere kant op. Om de liefde van zijn vriendin terug te winnen, besloot Koolhaas om architectuur in een klein formaat te gieten. Hij had hiermee maar één doel: het moest om de voet van een vrouw passen. En dat lukte. In 2003 lanceerde United Nude de zogenaamde Möbius schoen, die tot op de dag van vandaag verkocht wordt.

Succesvolle samenwerking

Schoenmaken is een vak apart. Opgeleid als architect, kon Koolhaas kon dus wel wat hulp gebruiken. Die hulp kreeg hij in de vorm van Galahad Clark, erfgenaam van de beroemde Britse schoenmakersfamilie Clark. Galahad was direct onder de indruk van de Möbius schoen. Het duo besloot hun krachten te bundelen en samen United Nude groot te maken. Die samenwerking heeft hen geen windeieren gelegd. Zo worden de 3D schoenen gedragen bij menig catwalkshow, en zelfs zangeres Lady Gaga is fan. Ook de gewone fashionista kan maar niet genoeg krijgen van deze bijzondere United Nude collectie.

Een stukje kunst aan je voeten

In eerste instantie lijken schoenen en architectuur weinig met elkaar te maken te hebben. Wie de collectie van United Nude bekijkt, denkt daar echter al snel anders over. De architecturale vormen zijn goed terug te herkennen in de schoenencollectie. Om de juiste vormen te krijgen, maken de ontwerpers vaak gebruik van de techniek van het 3D printen. Hiermee laten Koolhaas en Clark zien dat ze klaar zijn voor de toekomst. Elke schoen is bijzonder door de vorm, grafische print of het kleurenpalet. Met United Nude heb je dus echt een kunstwerk aan je voeten. En het leuke is: de schoenen, laarzen en sandalen zijn gewoon online verkrijgbaar. Dat wordt heerlijk shoppen!