Van Bommel.

Het schoenmakersvak zit Van Bommel in het bloed. Al bijna 300 jaar lang maakt deze Brabantse familie de mooiste schoenen. Van Bommel staat bekend om de klassieke ontwerpen en de hoge kwaliteit van de schoenen. Dit is voor mannen met stijl.

Van generatie op generatie

Het verhaal van Van Bommel begint in 1734. In dat jaar laten de Bredase broers Adrianus en Christianus van Bommel zich registreren als meester-schoenmakers. En dat was slechts het begin van de vele succesvolle eeuwen die komen gingen. Het familiebedrijf ging over van generatie op generatie en in de loop van de tijd breidde Van Bommel steeds verder uit. Inmiddels is Van Bommel in handen van Reynier, Floris en Pepijn, die alweer de negende generatie vertegenwoordigen. Deze drie broers bouwen voort op de kwaliteit en de ervaring van de voorgaande generaties. Vaak werken ze zelfs nog met materialen en technieken die de gemiddelde schoenenproducent al lang niet meer gebruikt. Maar voor Van Bommel werkt het.

De klassieke Van Bommel

De collectie van Van Bommel ademt kwaliteit en vakmanschap. De gemiddelde schoen ondergaat maar liefst 280 specialistische handelingen voor het product klaar is om de schappen in te gaan. En dat is te zien en te voelen. De Van Bommel schoenen zijn allemaal gemaakt van echt kwaliteitsleer zodat ze perfect zitten. Na een paar keer dragen, past het leer zich aan aan de vorm van je voeten waardoor de schoenen bijna aanvoelen als een tweede huid. Maar het is niet alleen de kwaliteit waar je een echte Van Bommel aan kunt herkennen. Ook van de klassieke stijl is de familie nooit afgeweken. Bij Van Bommel kun je terecht voor stijlvolle instappers, suêde mocassins en mooie veterschoenen. Veel mannen dragen deze klassieke schoenen graag onder een pak of bij een simpele pantalon en een blouse. Deze nette, zakelijke stijl is klassiek en tijdloos. Dat is precies waar Van Bommel voor staat.

Van Bommel heeft inmiddels een trouwe klantenkring opgebouwd. Toch wilde de negende generatie ook graag een wat modieuzere collectie aanbieden. Daarom werd in 1996 het merk Floris van Bommel opgezet. Zo kan iedere man tegenwoordig terecht bij dit Brabantse familiebedrijf.