Vila.

Vila is een Deens merk dat zich vooral focust op het maken van modieuze dameskleding, met prijzen die betaalbaar is voor jonge vrouwen. Vila maakt deel uit van modegigant Bestseller en vertoont ook een aantal gelijkenissen met andere merken die in het bezit zijn van dit Scandinavische bedrijf; een voorbeeld hiervan is hun elegante ontwerpstijl. Toch is Vila een uniek merk, door haar sierlijke, vrouwelijke kleding. Vila probeert de perfecte balans te vinden tussen kleding die zowel stijl als zelfvertrouwen uitstraalt.

Een korte geschiedenis

Troels Povlsen en zijn vrouw Merete hadden zich in 1975 niet voor kunnen stellen dat hun familiewinkel in het kleine stadje Ringkobing, Denemarken, later deel uit zou maken van Bestseller — één van Europa’s grootste modebedrijven. Vila Clothes was één van de latere toevoegingen aan de lange lijst van merken die onder Bestseller vielen. Het merk werd in 1994 om jonge, modieuze vrouwen aan te spreken die weten wat ze willen — maar die tegelijkertijd niet bang zijn om iets nieuws uit te proberen.

Kenmerken van het Vila merk

Vila is een elegant lifestyle merk met ontwerpen die zijn bestemd voor jonge, sociale vrouwen; vrouwen die zich niet door hun budget willen laten dicteren en die op zoek zijn naar vrouwelijke, modieuze kleding. De fans van Vila vinden het belangrijker om hun eigen stijl te hebben dan om de laatste trends te volgen. Ondanks dat Vila de eenvoud behouden heeft die zo typisch is voor Scandinavische merken, is de kleding een stuk vrouwelijker dan die van andere Deense merken. De materialen zijn zacht en sensueel, de pasvormen zijn comfortabel en de kleuren zijn in het algemeen neutraal en zacht.

Vila mode en accessoires

Vila Clothes biedt een volledige collectie aan casual kleding, die varieert van jurken, topjes en broeken, tot knits en buitenkleding. Populaire artikelen zijn bijvoorbeeld simpele jurkjes met een diepe decolleté en driekwartmouwen, evenals skinny jeans en lange, luxe truien. Vila’s accessoires bestaan onder andere uit sjaals, panties, handschoenen en handtassen.

Kledingcombinaties

Ondanks dat Vila elke week nieuwe kleding uitbrengt, zijn de meeste artikelen uitermate geschikt om gecombineerd te worden, waardoor het makkelijker is om met een aantal basis-artikelen een behoorlijk aantal outfits te creëren. Door de betaalbare prijzen, is het echter moeilijk om slechts een paar artikelen uit te kiezen. Slimme, jonge fashionistas worden door Vila verleid om hun kledingkast vol te hangen met chique, vrouwelijke en elegante kleding.