Volcom.

Er zijn maar weinig merken die het vrijgeestige gevoel van de California boardsports scene beter vertegenwoordigen dan Volcom. Sinds de oprichting van Volcom, heeft dit merk — dat zich voornamelijk op jongeren richt — surf-, skate- en wintersportkleding ontworpen die als geen ander de unieke cultuur van de Golden State weerspiegelt. Aangezien het bedrijf het promoten van een bepaalde lifestyle dezelfde prioriteit geeft als het produceren van hoogwaardige kleding, is het niet verrassend dat Volcom ook een groot publiek aantrekt van buiten de boardsport wereld. Van het strand tot de bergen tot de stad — Volcom biedt voor elke activiteit een stylish look aan.

Korte geschiedenis van Volcom

Volcom werd in 1991 opgericht door twee jonge boardsport fanatiekelingen, met de bijnamen “T-Dawg" and "Wooly" — het merk was vanaf het begin dus al net iets anders dan alle andere sportmerken. Tucker Hall en Richard Woolcott kregen het idee om een kledingbedrijf te beginnen toen ze op wintersport waren in Tahoe. Hun doel was al vanaf het begin om kleding te creëren die de fysieke, maar ook de spirituele aspecten van hun drie favoriete sporten — surfen, snowboarden en skateboarden — zou reflecteren.

De twee mannen ontvingen een investering van 5000$ van Woolcott’s vader en werkten aanvankelijk vanuit hun slaapkamer in Zuid-Californië. Toen Volcom de ‘Featured Artist’ lijn begon, een kledinglijn waarbij originele kunstwerken van bekende boardsporters op de kleding werden afgedrukt, kreeg het merk steeds meer aandacht. In 2002 opende Volcom haar eerste winkel in Los Angeles, en sindsdien is het merk over de hele wereld alleen maar populairder geworden.

Stone-cold style

Volcom’s kleding, die tegenwoordig makkelijk kan worden herkend aan het iconische logo met een diamant, is een combinatie van praktische functionaliteit en de California-cool stijl. De collecties die voor sneeuw, surfen en skaten zijn gemaakt, bevatten high-tech innovaties — zoals bijvoorbeeld board shorts gemaakt van stretchmateriaal en rashguards met ingebouwde UV-bescherming. Bij de uitgebreide collectie aan zwemgoed staat vooral fashion centraal. De verschillende items zijn makkelijk te combineren; zo kun je bijvoorbeeld je eigen look creëren door bandeau en halter topjes met andere bikinibroekjes te combineren. De badpakken hebben veel trendy details, zoals verleidelijke cutouts.

Volcom’s casual collectie aan dameskleding varieert van tops, shorts en jumpsuits tot jeans, rokjes en jurkjes. Met hun zachte kleuren, soepele ontwerpen en flatteuze vormen, springen Volcom’s truien en vesten eruit. De Basic collectie bestaat uit items met simpele kleuren en prints, waardoor je voor elk seizoen een aantal fijne standaard items in de kast hebt hangen. De Stone Row collectie biedt daarentegen trendy designs aan, waar jouw persoonlijke stijl in wordt gereflecteerd.