Wrangler.

De geschiedenis van Wrangler begon in 1904 toen de broers C.C. en Homer Hudson de Hudson Overall Company in Greensboro, North-Carolina oprichtten. Het bedrijf groeide snel en in 1919 moesten ze van hun kleine loft verhuizen naar een grotere locatie. Toen veranderden ze ook hun naam naar Blue Bell Overall Company. Ze braken pas echt door in 1936, toen ze een jeansstof ontdekten die niet zo snel kromp, wat het bedrijf een grote voorsprong gaf op de twee andere grote denim merken: Levi’s en Lee. In 1943 nam het bedrijf de fabrikant van werkkleding Casey Jones over en begon het merk jeans te verkopen onder de naam Wrangler.

Rodeo Ben komt naar de stad

In 1947, huurde Wrangler de Poolse kleermaker Bernard “Rodeo Ben” Lichtenstein in om jeans te ontwerpen special voor rodeo cowboys. De kleermaker had al gewerkt met top rodeo sterren en bedacht dat zij jeans nodig hadden voor de showbizz die toch functioneel zijn. Riemgaten werden vergroot, de taille werd verhoogt, de zakken werden platter gemaakt en een horlogezakje werd onder de riem toegevoegd. De 13MWZ werd de standaard voor Western kwaliteitskleding en is nog steeds één van Wrangler’s populairste stijlen.

Het merk breidt uit

Tegen 1996 was één op vijf verkochte jeansbroeken in het land van Wrangler. Wrangler blijft groeien door nieuwe merken met een specifieke doelgroep te introduceren zoals RIGG’s werkkleding en ProGear jachtkleding. Hoewel het bedrijf nu overgekocht is door VF Corporation, opereert Wrangler nog steeds vanuit zijn hoofdkwartier in Greensboro, North-Carolina, en heeft het productiefabrieken over de hele wereld. Het merk is in 22 landen aanwezig.

Modieuze en functionele ontwerpen

Wrangler biedt een hele reeks collecties aan, van celebrity collecties zoals Dale Earnhardt Jr. en Brett Favre tot Wrangler Cowboy Cut voor mannen en Rock 47 voor vrouwen. Wrangler verkoopt een heel assortiment casual kleding, waaronder hemden, shorts, jassen, jurken, rokken en riemen die allemaal aan zeer betaalbare prijzen te verkrijgen zijn. Toch blijft elke soort jeans hun meest verkochte product. Voor een look die de geest van het Wilde Westen tot leven brengt, moet je bij dit iconische merk zijn.